Kategória: Aktuális.

A www.felvi.hu weboldal "Az Én felvim" szolgáltatásának segítségével a jelentkezők ellenőrizhetik a beküldött és feldolgozott eredményeik, illetve dokumentumaik (bizonyítványmásolatok, a többletpontokat igazoló dokumentumok) alapján számított felvételi összpontszámukat.

A honlapos regisztráció és bejelentkezés után a "Pontjaim" menüpontban szerepel a felvételizők pontszáma. A pontok számításának alapját a feldolgozott, ellenőrzött eredmények képezik, ezeket az "Eredményeim" menüpontban lehet megtekinteni. A jelentkezők összpontszáma jelentkezési helyenként, külön-külön részletezve szerepel.

Fontos tudni, hogy a pótlólag megküldött dokumentumok feldolgozása és ellenőrzése folyamatosan történik. Az utólag benyújtott dokumentumok alapján hitelesített eredmények csak bizonyos átfutási idő után jelennek meg a pontokban, így a dokumentumok beérkezésétől, valamint a feldolgozás menetétől függően a jelentkezők honlapon szereplő pontszáma napról napra változhat a következő hetekben.

A jelentkezőknek tanácsos folyamatosan figyelemmel kísérniük a felvi.hu-n megjelenített pontjaikat. Amennyiben problémát látnak, jelezzék az ügyfélszolgálaton (személyesen a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban – Budapest, Reviczky u. 6. –, e-mailben az [email protected] címen vagy a 477-3131-es telefonszámon. Vegyék figyelembe, hogy a beküldött dokumentumok feldolgozása néhány napot igénybe vesz.

Július 11-ig még beküldhetik, amit kell
A jelentkezőknek kevesebb, mint egy hétig, július 11-ig, azaz jövő hét szerdáig, van lehetőségük pótolni azokat a dokumentumokat (bizonyítványmásolatok, igazolás többletpontokról), amelyeket a jelentkezés leadásakor nem csatoltak a jelentkezési lapjukhoz vagy amelyeket időközben szereztek meg.
Szintén eddig a határidőig van lehetőségük módosítani a jelentkezési sorrendjükön (de csak egy alkalommal).

Az idén magyarországi középiskolában érettségizetteknek nem kell beküldeniük az érettségi bizonyítványuk másolatát – az ő érettségi eredményeiket az OFIK elektronikusan megkapja a központi érettségi nyilvántartásból, a külföldön vagy külföldi rendszerű középiskolában érettségizők azonban mindenképpen küldjék be érettségijüket. Fontos viszont, hogy a 12. évfolyam év végi osztályzatait igazoló bizonyítvány másolatát – amennyiben ennek figyelembevételét a tanulmányi pontok számításához kérik – haladéktalanul küldjék be.

A még hiányzó dokumentumokat a jelentkezők feltölthetik a felvi.hu e-felvételi rendszerében, leadhatják személyes ügyfélszolgálatunkon (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest, Reviczky u. 6.) vagy elküldhetik ajánlott levélben is (1542 Budapest 114-es posta).

A felvi.hu-n az OFIK folyamatosan tájékoztatja a jelentkezőket a felvételi aktuális tudnivalóiról, teendőikről. Sokan választ kaphatnak felmerült kérdéseikre, ha elolvassák a Gyakran ismételt kérdések rovatot, ahol az utóbbi hetekben legtöbb esetben feltett kérdések válaszai találhatóak.
(BrandTrend)