Kategória: Aktuális.

2007. február 17-én rendkívüli tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Kommunikációtudományi Társaság.

A közgyűlésen megválasztották az új, öt főből álló elnökséget.

A Kossuth Klubban közgyűlésen � a Magyar Kommunikációtudományi Társaság tagjai megerősítették pozíciójában Horányi Özsébet, az MKTT elnökét.
A Társaság alelnöke lett Szekfű András, az elnökség további tagjai Síklaki István, Somogyi Zoltán és Terestyéni Tamás. Az egyesület főtitkárának Somogyi Zoltánt, a Capital Group vezérigazgatóját választották. A Társaság szerint Somogyi Zoltán � aki megalakulása óta tagja az egyesületnek – az MKTT munkáját a politikai, közéleti és üzleti kommunikáció területén szerzett jelentős tapasztalatával segíti majd.

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság célja a magyarországi kommunikációkutatás támogatása, előmozdítása. A Társaságot azért hozták létre, hogy rávilágítsanak a kommunikációnak és a kommunikációkutatás egyre növekvő szerepére a 21. században, és professzionális szintre emeljék ezek színvonalát. A Társaság tagjai a szakma önkontrolljának és az oktatás szerepének növelésében látják a tudományág problémáinak lehetséges megoldását.

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság alapító tagjai között a szakma jeles képviselői találhatók, többek között Angelusz Róbert, Bajomi-Lázár Péter, Buda Béla, Sükösd Miklós, Szekfű András, és még sokan mások.

Az egyesület elnöke 2005 óta Horányi Özséb egyetemi tanár, a nyelvtudományok kandidátusa, a Corvinus Egyetem Kommunikáció Tanszékének vezetője, akinek fő kutatási területe a kommunikációelmélet logikai és szemiotikai vonatkozásait, illetve a vizuális kommunikációt foglalja magában. Pályafutása során különböző egyetemeken töltött be vezető pozíciókat, tagja volt az ORTT Panaszbizottságának. Számos, kommunikációval foglalkozó publikációja jelent meg az elmúlt évtizedekben.

(Forrás:BrandTrend)