Manchester marketing: irány India!

Kategória: Aktuális.

Hivatalos Manchester United pub nyílik nemsokára Mumbai városában. A látogatók kedvenc csapatuknak szurkolva nézhetik a kivetítőkön a klub adóját, a MUTV-t, a meccsek előtt és után pedig ajándéktárgyakat vásárolhatnak.India eddig nem tartozott a United kiemelt célpontjai közé, sőt maga az együttes még sose járt az ázsiai országban.
Olvass tovább

Direct mail egy képeslapon

Kategória: Aktuális.

Egy új marketing eszköz vált elérhetővé az Egyesült Királyságban, melynek segítségével a cégek egy klikkeléssel juthatnak költséghatékony, rugalmas és kényelmes direct mail megoldásokhoz. Az imail szolgáltatás legújabb kiegészítőjét különösen az ad hoc és a kisebb közönséget célzó kampányok számára ajánlják.
Olvass tovább

A rövid távokon fapadosodik a British Airways

Kategória: Aktuális.

Brit lapértesülés szerint jövő héttől megszűnik az ingyenes ételfelszolgálás a British Airways számos rövid távú járatán. A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - egy belső leiratból idézett, amely szerint a délelőtt 10 óra után felszálló, két és fél óránál rövidebb repülési idejű járatokon az utasok a jövő héttől nem kapnak ingyenes ételt, sőt, még rágcsálnivalót sem.
Olvass tovább

MR2 Petőfi – nagyon per

Kategória: Aktuális.

A közmédiumnak kedvező elsőfokú ítélet ellenére továbbviszi a médiahatóság az MR2-Petőfi rádió ügyét - tudta meg médiahatósági forrásból az MTI. A per tárgya, hogy közszolgálati-e a Magyar Rádió fiatalokat megcélzó adójának működése. A médiahatósági forrás közlése szerint automatikusan fellebbeznek, hacsak - az ügyet eleve vesztettnek látva - az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) nem hoz ezzel ellentétes döntést; ilyen határozatot azonban mindeddig nem hozott az ORTT.
Olvass tovább

Újabb városokban fizethető mobillal a parkolás díja

Kategória: Aktuális.

Az idén tavasszal bevezetett MobilParkolás egyre nagyobb népszerűségnek örvend: az elmúlt hónapok során folyamatosan emelkedett a szolgáltatást igénybevevők száma. Az EME Zrt, a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone bejelentette, hogy a parkolási jegy megvásárlását egyszerűen és könnyen, mobiltelefon segítségével lehetővé tévő MobilParkolás rendszerbe most két újabb város, Vác és Szolnok városa is bekapcsolódott, így immár összesen 23 városban használható.
Olvass tovább

Bűncselekmény lesz a személyes adatok kereskedelme

Kategória: Aktuális.

Az adatvédelmi biztos kezdeményezésére a Büntető Törvénykönyv augusztus 10-től hatályba lépő módosítása a jogtalan haszonszerzési célból való adatkezelést bűncselekménynek minősíti. A törvénymódosítással lehetővé válik a felelősségre vonás olyan esetekben, amikor kéretlen üzenetekben kínálnak megvételre jogtalanul összeállított, emailcímeket, elérhetőségeket, személyes adatokat tartalmazó adatbázisokat a küldők.
Olvass tovább

Nem lesz vasárnapi Népszabadság

Kategória: Aktuális.

Nyár elején még azt mondták, hogy csak őszog halasztják a vasárnapi lapszám kiadását, de most hivatalosan is beismerték, hogy nem lesz vasárnapi Népszabadság. A Ringier Kiadó Kft., mint a Népszabadság Zrt. kétharmados tulajdonosa, eláll attól a szándékától, hogy ősztől elindítsa a Népszabadság vasárnapi kiadását - írja a Napi Gazdaság.
Olvass tovább

A Chello Central Europe a Próbakőre bízta hat csatornájának PR-ügyeit

Kategória: Aktuális.

A Chello Central Europe a Próbakő Kommunikációt bízta meg a Zone televíziócsatornák PR-ügyeinek menedzselésével.  Az ügynökség első számú feladata a női célcsoportnak szóló Zone Club, a sorozatokra fókuszáló Zone Romantica, a dokumentumfilmeket sugárzó Zone Reality, az Extreme Sports Channel, a JimJam gyerekcsatorna, valamint a joint venture-ben üzemeltetett MGM teljes körű sajtókommunikációja, ezen kívül kreatív PR-akciók tervezése és kivitelezése.
Olvass tovább

Reklámpiaci tendenciák 2009 első félév

Kategória: Kutatás.

Az első félévben listaáron számolva 7,5 százalékos visszaesést mért a hazai reklámpiacon a TNS Media Intelligence. 2008 első hat hónapjához képest az országos földi sugárzású televíziókban 7, a kábelcsatornákon 24, a rádióban 3 százalékkal csökkent az értékesített reklámidő, a sajtóban és a köztéren pedig 16, illetve 11 százalékos volt a reklámfelület csökkenés.
Olvass tovább