Elhunyt Simon Miklós

Kategória: Aktuális.

Elhunyt Simon Miklós, a magyar public relations jelentős alakja, a Noguchi Porter Novelli ügyvezető igazgatója. 1996-ban Budai Edittel, Kőszegi Évával és Szántó Péterrel közösen megalapította a Noguchit, amely kis garázs-cégből öt év alatt magyar piacvezető lett és vezető pr-pozícióját azóta is tartja. Ötvenkét éves volt.
Olvass tovább

Nem változtak a várakozások

Kategória: Aktuális.

Augusztusban stagnált a GKI konjunktúra-indexének szezonális hatásoktól megtisztított értéke. A GKI Gazdaságkutató Zrt. (www.gki.hu) által - az Európai Unió támogatásával - készített felmérés szerint az üzleti várakozások nem változtak, a fogyasztói várakozások minimálisan romlottak. Az üzleti szférán belül az ipari és építőipari bizalmi index kissé csökkent, a kereskedelmi és szolgáltatói viszont emelkedett, de a változás minden ágazatban nagyon kicsi.
Olvass tovább

Ismét csökkennek az Uniós roamingdíjak

Kategória: Aktuális.

Az Európai Unió rendelete szerint szombattól az európai mobil szolgáltatónak ismét csökkenteniük kell roamingtarifáikat. A három hazai szolgáltató ügyfeleinek esetében a rendelkezés mintegy 10 százalékkal csökkenti a roamingköltségeket. Az Unió területén barangolva így a hívásfogadás percenként legfeljebb bruttó 60,9 Ft-ba, a hívásindítás pedig legfeljebb 127,4 Ft-ba kerülhet, jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság.
Olvass tovább

Új a Maxima főszerkesztője

Kategória: Aktuális.

Karrier Zellei Dóra személyében új főszerkesztőt nevezett ki a Maxima élére a lapot kiadó Sanoma Budapest Zrt. A női hetilap szeptember 2-án megjelenő száma már az ő elképzelési szerint készül. A váltást az indokolta, hogy az eddigi főszerkesztő, Szabó Patrícia a jövőben csak a Cosmopolitan-re és az azt körülvevő teljes embert igénylő elfoglaltságokra koncentrál.
Olvass tovább

Megújul a TV2

Kategória: Aktuális.

Új műsorok és sztárok, új márkastratégia és friss arculat. Immár egy éve tölti be Várdy Zoltán a csatorna vezérigazgatói posztját, melybe 2007 nyarán nagyszabású tervekkel érkezett: a TV2-vel három éven belül a piacvezető kereskedelmi televízió pozícióját célozta meg.
Olvass tovább

Szép volt, lányok!

Kategória: Aktuális.

Hazaérkezett a 2008-as pekingi olimpiai játékokon negyedik helyezést elért női kézilabda-válogatott. A Pannon, amely immár negyedik éve segíti a lányok felkészülését, gratulál nagyszerű teljesítményükhöz, amellyel bebizonyították, hogy méltó helyük van a sport elitjében.
Olvass tovább

Értjük-e, miről beszélnek a fiatalok?

Kategória: Aktuális.

A Magyar Fogyasztó Platform október 1-jén a Magyar Telekom székházban megrendezi következő konferenciáját Magyar Fogyasztó 18- címmel. A 18 évnél fiatalabb korosztályra fókuszáló rendezvényt a fiatalkorúak iránt érzett felelősség, és a szerteágazó szubkultúrájukkal a marketingeseknek fejtörést okozó tinédzser korosztály hívta életre. Milyennek látja a ma fiatalja a márkákat, és a márka a fiatalokat?
Olvass tovább

Megújul a TV2

Kategória: Nézettség.

Új mûsorok és sztárok, új márkastratégia és friss arculat. Immár egy éve tölti be Várdy Zoltán a csatorna vezérigazgatói posztját, melybe 2007 nyarán nagyszabású tervekkel érkezett: a TV2-vel három éven belül a piacvezetõ kereskedelmi televízió pozícióját célozta meg.
Olvass tovább

Háborúban az Adidas és a Nike

Kategória: Aktuális.

Az igazi harc azért folyik, hogy a két nagy márka közül melyik tudja megszerezni a hihetetlen mértékben fejlődő és bővülő sportruházati piacot. Az Adidas és a Nike is eddig soha nem tapasztalt összegeket fektetett abba, hogy meg tudja nyerni a kínaiakat az olimpia ideje alatt. Az Adidas a becslések szerint 190 millió dollárt költött szponzorációra és marketingre, a Nike pedig közel 150 millió dollárt.
Olvass tovább