Trükk volt a matricázás

Kategória: Aktuális.

A Häagen-Dazs szuperprémium fagylalt magyarországi bevezetésének része volt egy gerillaakció is, amelynek során a Häagen-Dazs „ä” betűjének két umlautja jelent meg matrica formájában a fővárosi utcatáblákon. A táblákról készült fotók felkerültek az akcióhoz kapcsolódó blogra (http://umlaut.blog.hu), élénk vitát indukálva.
Olvass tovább

Az Antenna Hungária Zrt. nyert

Kategória: Aktuális.

Az Országgyűlés illetékes bizottsága pénteki ülésén jóváhagyta a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) döntését, mely szerint a digitális átállás során az országos földfelszíni televíziós és a rádiós műsorszóró-hálózatok üzemeltetésére kiírt pályázatot az Antenna Hungária Zrt. nyerte meg, jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
Olvass tovább

Megkezdi kísérleti HD-adásait

Kategória: Aktuális.

Jobb képminőség, nagyobb felbontás, fantasztikus színek, tisztább hang, új élmény, növekvő választék - az új sugárzási forma megannyi lehetőséget kínál és rejt. Az olimpiai játékokkal egy időben az m2 mellett az m1-en is elindítja a Magyar Televízió a HD adásokat. A technikai fejlődés kihívásaira válaszolva a Magyar Televízió augusztus 1-jén az ORTT 2008. június 4-ei határozata alapján megkezdi az m2-n digitális (benne HD) jelek továbbítását, s leállítja az analóg műholdas sugárzást.
Olvass tovább

Ismét megtévesztette a fogyasztókat

Kategória: Aktuális.

A fogyasztói csoportokat szervező Euro Credit Consulting (ECC) Kft. 2006 júniusától 2007 októberéig a fogyasztókat megtévesztő módon népszerűsítette tevékenységét - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A versenyhatóság által korábban már többször elmarasztalt vállalkozásnak most 14 millió forint bírságot kell fizetnie.
Olvass tovább

A ”letöltés napja”,

Kategória: Aktuális.

Meglepő eredménnyel zárult az Adverticum július havi felmérése a hazai felhasználók alapvető szoftverhasználatáról. Az előző hónap eredményei alapján várható Firefox előretörés minden várakozáson felüli lett: a Firefox3 11%-os részesedést szerzett, ráadásul úgy, hogy a Firefox ha nagyon kis mértékben is, de megelőzte a nagy rivális Internet Explorert.
Olvass tovább

Koncentrálódási kényszer

Kategória: Kutatás.

Miközben a tej világpiacán a kilátások továbbra is kedvezőek, növekszik a termelés, a felhasználás és a világpiaci forgalom is, az EU tejszektorának növekedése korlátozott, hiszen az szinte teljes mértékben a belső piac bővülésétől függ - áll a GfK Hungária és az Agrár Európa Kft. közös, a tejszektort feltérképező tanulmányában.
Olvass tovább

Még vannak üres helyek

Kategória: Aktuális.

2008. július 24-én derültek ki a felsőoktatási felvételi ponthatárok. A jelentkezők több mint 80 százaléka bejutott valamely egyetemre, főiskolára. A ponthatárokkal egy időben az is eldőlt, hogy hol van még üresedés, mely felsőoktatási intézményeket és milyen szakokat lehet választani a pótfelvételi keretében.
Olvass tovább

A GVH-t is megtévesztette

Kategória: Aktuális.

Nem kellően alátámasztott állításokat tartalmazó hirdetéseket tett közzé a Medinose allergia ellenes készülékkel kapcsolatban a Pannon Medisana Kft. Emiatt a vállalkozás immár másodszor kapott bírságot a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH). A versenyfelügyeleti bírság mellett a GVH ezúttal eljárási bírságot is kiszabott a társaságra, mivel kiderült, hogy a korábbi eljárásban valótlan tényeket állított.
Olvass tovább

Másfél millió szélessáv

Kategória: Aktuális.

2008. június végére hazánkban mintegy másfél millióan rendelkeztek vezetékes szélessávú internet-előfizetéssel. A bővülés 2008 első félévében 9, az elmúlt tizenkét hónap alatt pedig 26,8 százalékos volt, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Az NHH gyorsjelentése az egykori monopolszolgáltatók, a vezető alternatívszolgáltatók, és a négy legnagyobb kábeltelevíziós társaság önkéntes adatközlésére épül.
Olvass tovább