A Ricoh tovább fejleszt Japánban

Kategória: Aktuális.

A Ricoh Company 24 billió jenes befektetéssel, új épülettel bővíti Japánban működő Technológiai Központját. Az új létesítmény a meglévőkön túl számos új részleg befogadását teszi lehetővé, valamint növeli a Ricoh fejlesztési kapacitását. Az Ebina Cityben található Ricoh Technológiai Központban 2008 augusztusában kezdődik az építkezés, a 23 emeletes, 57.000 m2-es létesítmény a tervek szerint 2010 augusztusára készül el.
Olvass tovább

Legnépszerűbb keresések a Google.hu-n

Kategória: Aktuális.

A Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb és a legnagyobb mértékben növekvő keresőkifejezések listáját. Az országonkénti bontás alapján érdekes trendeket és területi jellegzetességeket figyelhetünk meg. Mivel közeledik az éves adóbevallások beadási határideje, így az idei év első hónapjaiban a pénzügyi és adózási témájú kulcsszavak népszerűségét vizsgálta kitüntetett figyelemmel a Google.
Olvass tovább

109,7 százalékos mobil penetráció

Kategória: Aktuális.

2008 első három hónapjában több mint 200 ezerrel, ezen belül márciusban 67 ezerrel nőtt a három magyarországi mobilszolgáltató ügyfeleinek száma, így a hónap végén az ügyfélszám 11 millió 232 ezer volt és 100 főre 111,8 előfizetés jutott, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). 2007 végén a penetráció 109,7 százalékos, tavaly március végén pedig 99,9 százalékos volt.
Olvass tovább

Reporter’s Europe Cup legjobbjai

Kategória: Aktuális.

A Magyar Televízió két alkotása is a legjobbak között volt Nyíregyházán a hetedik alkalommal megrendezett Reporters Europe Cup elnevezésű fesztiválon. A díjnyertes filmeket a maláj, a kínai, az osztrák, a szlovák, a horvát, a bolgár és a magyar közszolgálati televíziók is műsorukra tűzik. A Riporterek Európai Kupáján Nyíregyházán 19 ország, 25 televíziójának 30 stábja versenyzett április 24-27. között.
Olvass tovább

Riporterek Európai Kupája

Kategória: Aktuális.

A Duna Televízió stábja - Csomos István operatőr és Gellért Alpár szerkesztő-riporter - nyerte a legjobb riporternek járó aranymikrofont a Nyíregyházán megrendezett Riporterek Európai Kupája elnevezésű nemzetközi szakmai megmérettetésen. Négy napig forgott a kamera a szabolcsi megyeszékhelyen. Csütörtökön sorsolás útján derült ki, hogy a 19 országból összegyűlt 35 televízió stábnak milyen témakörben kell elkészítenie a térségről szóló versenyfilmet. A szintén televíziós szakemberekből álló nemzetközi zsűri elé kétnapi forgatás és háromórás vágás után összesen 30 alkotás került.
Olvass tovább

Bringáznál inkább te is, Rezső

Kategória: Aktuális.

A sajtóközlemény kiadásának időpontjában különféle videómegosztókon közel nyolcvanötezren tekintették meg azt a biciklizést népszerűsítő vírusfilmet, melyet a ReVISION készített a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium számára. A filmet szerkesztőségi anyagként tárgyalta többek között az Index, a Blikk, a TV2 Tények és Aktív, illetve a Sláger rádió Bumeráng című műsora. A közösségi médiában blogok tucatjain feltűnő vírusvideó számtalan beszélgetést, vitát, pro- és kontra megnyilvánulást indukált kommentekben és fórumokban egyaránt.
Olvass tovább

Kiírták az idei EFFIE pályázatot

Kategória: Aktuális.

A Reklám Világszövetség Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége 2008-ban immár hetedik alkalommal rendezi meg a nemzetközi és hazai marketingkommunikációs szakma legrangosabb, a hatékony reklámozásról szóló versenyét, az EFFIE-t. Pályázni - mint mindig - idén is az elmúlt közel másfél év hatékony kampányaival lehet.
Olvass tovább

ProSiebenSat.1 2008. I. negyedév

Kategória: Nézettség.

A volt SBS országok pozitívan, a német televíziós piac negatívan hatottak a ProSiebenSat.1 2008. I. negyedévi eredményére.A 2008-as pénzügyi év elsõ negyedévének elõzetes adatai szerint a ProSiebenSat.1 Csoport bevétele az SBS Broadcasting Group elsõ számviteli konszolidálásának köszönhetõen 45,5 százalékkal, 729,1 millió euróra nõtt, míg az EBITDA (adó- és kamatfizetés, tõketörlesztés és amortizáció elõtti) eredmény 7,8 százalékkal, 88,5 millió euróval nõtt.
Olvass tovább

Nézettségi adatok – 17.hét

Kategória: Nézettség.

1.BARÁTOK KÖZT RTL KLUB 2 043 731 2.FÓKUSZ RTL KLUB 1 704 705 3.A SZÉF RTL KLUB 1 579 181 4.LAS BANDIDAS RTL KLUB 1 435 086 5.GYÕZIKE RTL KLUB 1 412 266 6.HÍRADÓ RTL KLUB 1 338 085 7.JÓBAN ROSSZBAN TV2 1 309 891 8.NAPLÓ TV2 1 294 589 9.A KIVÁLASZTOTT TV2 1 263 184 10.COBRA 11 RTL KLUB 1 214 940 (Total 4 N= 9 385 835 Source: AGB Nielsen Media Research)
Olvass tovább

Media Hungary – 2008. május 27-28.

Kategória: Aktuális.

Az egymástól több ezer kilométerre történő események fénysebességgel érkeznek otthonunkba. Az információgenerálás, a hírgyártás már nem csupán egyes médiahatalmak privilégiuma: az új platformoknak és szolgáltatásoknak köszönhetően lassan bárki szolgáltathat audiovizuális tartalmat. Megjelentek a kizárólag a hálóra készített szappanoperák, sorozatok, kvízek, videoblogok és reality-k. Vajon mennyi időre van szükségük a felhasználóknak, hogy megszokják és széles körben használni kezdják ezt az új, sokcsatornás médiavilágot? A koncentráció és a választék bővülése egyszerre jellemzi a piacot.
Olvass tovább