A nyugati befektetők érdeklődése a kötvények felé fordult

Kategória: Aktuális.

A nyugat-európai befektetők érdeklődése egyre inkább a kötvények felé fordul. A megtakarítási várakozásokat illetően jelentős regionális különbségek figyelhetők meg: továbbra is az amerikaiak a legderűlátóbbak - állapítja meg a GfK Custom Research Worldwide és a Wall Street Journal Europe legfrissebb tanulmánya.
Olvass tovább

Részvényenként 92 cent nyereség

Kategória: Aktuális.

Apple közzétette a 2007. pénzügyi év 2007. június 30-án záródó, harmadik negyedévének eredményeit. A negyedévben az Apple 818 millió USD - azaz részvényenként 92 cent - nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 472 millió USD - azaz részvényenként 54 cent - nyereségével.
Olvass tovább

Metro International – itt is vezércsere

Kategória: Aktuális.

A Metro International igazgatótanácsa Per Mikael Jensent nevezte ki a globális napilap új elnök-vezérigazgatójává, aki 2007. november elsejével foglalja el Pelle Törnberg székét. Jensen jelenleg a legnagyobb földi sugárzású dán televíziós társaságnak, a TV 2-nek a vezérigazgatója, előtte pedig a Metro International globális főszerkesztője volt.
Olvass tovább

Magyarország Európa 11. legvonzóbb célpontja

Kategória: Aktuális.

Az Ernst & Young "Európa Versenyképességi Tanulmánya" szerint Magyarország Európa 11. legvonzóbb célpontja a külföldi befektetők számára. A franciaországi La Baule-ban megrendezésre került 5. Befektetési Világkonferencia alkalmából az Ernst & Young közzétette "Európa Versenyképességi Tanulmányát", amely a földrész vonzerejéről szóló, immáron negyedik felmérés éves eredményeit ismerteti.
Olvass tovább

Ágazati vizsgálat

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a versenytörvény 43/C. § szerinti ágazati vizsglatot indított az elektronikus média gazdasági ágazatba tartozó televíziós műsorszolgáltatás (műsortartalom szerkesztés és csomagolás) nagy- és kiskereskedelmi, valamint televíziós hirdetés piacán a televíziós reklámok értékesítésével, a sport-és filmjogokhoz való hozzáféréssel, a televíziós műsorcsatornák továbbításának feltételeivel kapcsolatos piaci folyamatok megismerése és értékelése céljából. A GVH az ágazati vizsgálat során az érintet piaci szereplőkkel szorosan együttműködik.
Olvass tovább

A Sonnenblick Goldman ismertsége erősíti a Cushman & Wakefield vezető szerepét

Kategória: Aktuális.

A Cushman & Wakefield többségi részesedést szerzett az ingatlanbefektetésekkel kapcsolatos banki szolgáltatásokra szakosodott Sonnenblick Goldman cégben. Az ingatlanfinanszírozó cég a Cushman & Wakefield Sonnenblick Goldman név alatt működik tovább és a kereskedelmi ingatlanok eszközosztályaira és a szállodai értékesítésre összpontosítja tevékenységét. Ez az akvizíció a Cushman & Wakefield globális tőkepiaci platformjának bővítésének része. A Sonnenblick Goldman ismertsége révén a Cushman & Wakefield tovább erősíti vezető szerepét az ingatlanfinanszírozás, a szállodaértékesítés és -finanszírozás területén.
Olvass tovább

MTV-BKF együttműködés

Kategória: Aktuális.

Rendhagyó és egyedülálló együttműködési megállapodást ír alá az MTV és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola 2007. július 25-én 9:00-tól az MTV Székházának Tanácstermében. Az együttműködés célja az a több éves, stratégiai együttműködés, melynek keretében elősegítik a tehetséges hallgatók felkészítését a média-kommunikációs pályára, valamint vállalják, hogy a két intézmény támogatja egymást értékteremtő- és megőrző erőfeszítéseiben.
Olvass tovább